Vejen til dit kørekort

Når du skal have kørekort er der en lang række regler og bestemte forløb du skal følge – men bare rolig, vi hjælper dig hele vejen igennem, fra første dag på køreskolen, til den dag du står med kørekortet i hånden. Rådet for Sikker Trafik har udgivet en guide som forklarer alt hvad du skal vide om forløbet. Den kan du finde her, hvor du også kan læse om kørekort til 17-årige – og finde en masse nyttig information om det at tage kørekort.

På slingrekurs?

Ja, det ser måske lidt kaotisk ud, men sådan vil du ikke opleve det; vi har helt styr på det og hjælper dig hele vejen igennem forløbet 🙂

Vejen til kørekortet

Helt ny - første kørekort

For at få kørekort for første gang, skal du gennemføre minimum 29 lektioners teoriundervisning, 16 lektioner køreundervisning på vej, 4 lektioner på manøvrebane (kravlegård), 4 lektioner på køreteknisk anlæg (glatbane) samt 8 timers kursus i færdselsrelateret førstehjælp. Derudover skal du bestå køreprøven, som består af en teoretisk- og en praktisk del.

Du kan begynde køreundervisningen når du er fyldt 16 år og 9 måneder, men du kan først tage teoriprøven en måned før du fylder 17 og den praktiske prøve (køreprøven) den dag du fylder 17.

Undervisningen skal være sammenhængende og følge din lektionsplan. Der er særlige regler for pauser i undervisningen, og holder du f.eks. pause i mere end 4 måneder, skal du starte helt forfra.

Når du har gennemført førstehjælpskurset og har fået en erklæring fra din læge, hjælper vi dig med ansøgningen til kørekortet, som skal afleveres på kommunens borgerservice.

 
Manøvrebane

Generhvervelse

Kørekort i mindst 3 år

Hvis du har haft dit kørekort i mindst 3 år, og får det frataget, enten betinget eller ubetinget, skal du bestå en ny teoretisk- og praktisk prøve. Der er ingen krav om undervisning og du skal hverken på manøvre- eller glatbane igen.

Hvis årsagen til fratagelsen er alkohol eller narko, skal du desuden gennemføre et ANT kursus.

Opvarmningslektion og selve køreprøven kan evt. gennemføres i bil med automatgear, hvis du foretrækker det 🙂

Scroll to Top