Kære nye elev i Trafikhuset

Her er lidt praktisk information til dig der skal have kørekort for første gang.

Intro-aften
Denne aften er gratis og giver dig mulighed for at høre lidt om køreskolen, vores booking- og betalingssystem “Go n’ Drive”, og generel information om det at tage kørekort.

Du får udleveret en lektionsplan som følger dig gennem hele forløbet, og en “Ansøgning om kørekort”, som skal afleveres udfyldt til køreskolen, sammen med en lægeerklæring og et foto. Hvis du er under 18, får du også udleveret en samtykkeerklæring som skal underskrives af dine forældre og afleveres til køreskolen (du kan begynde køreundervisningen når du er fyldt 16 år og 9 måneder, men du kan først tage teoriprøven en måned før du fylder 17 og den praktiske prøve (køreprøven) den dag du fylder 17).

Du kan læse mere om uddannelsen her.

Intro-aftenen er samtidig det første teorimodul af 8 i alt. Hvis du vælger at fortsætte uddannelsen i Trafikhuset, skal du betale for lovpakken, inden næste teoriaften, som holdes ugen efter.
Du kan vælge at betale på én gang, eller dele betalingen i 3 rater (første rate inden teori 2, og de næste to rater, hver den første i måneden derefter). Ratebetaling med betalingskort koster ikke ekstra.

Det videre forløb
Du skal udfylde og underskrive ansøgningen (det gør vi sammen til holdstart). Til næste teoriaften beder vi dig om at medbringe det gule sundhedskort, da vi skal bruge en kopi til Borgerservice. Vi skal også bruge den udfyldte samtykkeerklæring (hvis du er under 18), samt lægeerklæring og foto. Jo før disse ting er i orden og afleveret til os, jo før kan vi aflevere din ansøgning på Borgerservice.

Får at få kørekort skal du gennemgå et kursus i færdselsrelateret førstehjælp. Det er et 8 timers kursus som du kan købe gennem Trafikhuset. Når du har gennemført dette og alle papirer er udfyldt, underskrevet og afleveret, sørger køreskolen for at kontakte Borgerservice og ansøge om kørekort for dig. Først når ansøgningen er godkendt kan vi booke en teoriprøve til dig.

Når du har betalt og tilmeldt dig lovpakken, skal du til teoriundervisning én gang ugen (ca. 3 timer) – 7 gange, udover introaftenen. Du bliver også tildelt en kørelærer og kan derefter booke kørelektioner, manøvrebane og evt. førstehjælp gennem Go n’ Drive.

Uddannelsens struktur
Uddannelsen består af 29 teorilektioner og 16 kørelektioner på vej, samt 4 lektioner på manøvrebane og 4 lektioner på køreteknisk anlæg.

Når du har været til teori og gennemgået emnerne i det aktuelle modul, skal du ud at øve det samme i skolevognen ved de efterfølgende kørelektioner. Disse skal være afsluttet inden næste teoriaften, således at der altid veksles mellem teoretisk og praktisk undervisning inden for bestemte områder. Det er derfor vigtigt at du løbende booker kørelektioner gennem Go n’ Drive.

Du skal have gennemført mindst 14 kørelektioner, inkl. mørkekørsel, før du må gå til teoriprøve. Til teoriprøven skal du huske at medbringe ansøgning, lektionsplan og pas (eller anden billedlegitimation).

Når du har bestået teoriprøven, skal du gennemføre et kursus i køreteknik. Her bliver du bliver undervist i bl.a. katastrofeopbremsning, kørsel på glat underlag med udskridning og en del andre øvelser. Det hele foregår under trygge forhold på et køreteknisk anlæg.
Når du skal på køreteknisk anlæg, skal du huske at medbringe ansøgning og lektionsplan.
 

Afslutning og praktisk prøve
Når din kørelærer vurderer at du er klar til den praktiske prøve, booker vi prøven til dig, og I mødes i god tid før og kører et opvarmningsforløb inden selve prøven. Til den praktiske prøve skal du huske at medbringe ansøgning, lektionsplan og pas (eller anden billedlegitimation). Hvis du består prøven er uddannelsen slut og du er nu den stolte ejer at et kørekort 🙂

 

Ofte stillede spørgsmål og svar

Du har tre muligheder for at betale: Gennem vores bookingsystem med betalingskort, ved en bankoverførsel til vores konto eller kontant på køreskolen.

Du skal bruge et betalingskort og betale første rate gennem vores booking- og betalingssystem. Derefter trækker vi selv de efterfølgende rater den 1. i de næste to måneder.

Det er igennem Go n’ Drive systemet du booker dine kørelektioner, manøvrebane, glatbane, førstehjælp mm.
Når du har betalt for lovpakken (enten fuld- eller ratebetaling), “indsætter” vi det fulde beløb for hele lovpakken på din balance i systemet (summen af listepriserne), så der er penge til alle modulerne i lovpakken. Hver gang du booker en lektion, trækker systemet det tilsvarende beløb fra balancen, således at du altid kan se hvad du har booket og hvor mange penge du har tilbage at booke for.
Det betyder at når du er færdig med alle moduler i lovpakken (teori, manøvrebane, køreteknik, kørelektioner), er din balance talt ned til nul.

Lovpakkens indhold dækker kun lovens minimumskrav til at få kørekort. Erfaringsmæssigt vil langt de fleste have brug for ekstra kørelektioner inden de er i stand til bestå den praktiske prøve. Det betyder at du kan løbe tør for penge på din balance og skal derfor indsætte nogle flere inden du kan booke flere kørelektioner. Det kan du gøre gennem vores bookingsystem vha. betalingskort, og derefter kan du booke med det samme. Du kan også betale via en bankoverførsel eller kontant, og så give os besked. Så sørger vi for at opjustere din balance.

Når hele forløbet er færdigt og du har fået dit kørekort, kan det være at du har penge til gode på din balance. Dem refunderer vi selvfølgelig. Du skal blot sende en mail med dine kontooplysninger, så sørger vi for at det sker med det samme.

Når du har booket dig ind på en kørelektion, manøvrebane, køreteknik eller førstehjælpskursus, laver du en bindende aftale med køreskolen, så det er vigtigt at du på forhånd har sørget for at kunne deltage. Der kan selvfølgelig komme noget i vejen som gør at du er nødt til at aflyse en aftale, og i det tilfælde skal du være opmærksom på afbestillingsreglerne som du finder under vores betingelser i din lektionsplan og også her på vores hjemmeside.

For at undgå at blive opkrævet betaling for en ny booking, skal du hurtigst muligt, og inden for afbestillingsfristen, aflyse den aftalte tid i bookingsystemet. Systemet sørger så for at føre pengene tilbage til din balance.

Du skal være opmærksom på at undervisningen skal være sammenhængende og følge din lektionsplan. Det betyder bl.a. at du skal have gennemført teoriundervisning inden du kan gennemføre kørelektion inden for samme emneområde. 

Du skal også være opmærksom på at der er særlige regler for pauser i undervisningen, og holder du f.eks. pause i mere end 4 måneder, skal du starte helt forfra.

Ordblindhed er ikke noget problem i forbindelse med det at tage kørekort. Der er ikke noget teorimateriale der nødvendigvis skal læses og til teoriprøven foregår det med præsentation af billeder, tale og tilhørende afkrydsningsskemaer. Der er mulighed for at ansøge om en specielt tilrettelagt teoriprøve hvor der gives mere tid til besvarelse, men ordblindhed er ikke i sig selv et tilstrækkeligt kriterie for at blive godkendt. Hvis man har andre udfordringer som gør at man har specielle behov, skal der indhentes en udtalelse fra en læge, som så skal aflevers til borgerservice, som håndterer det videre forløb. Det er desværre ikke noget køreskolen kan hjælpe med.

Scroll to Top